Vänsterpartist vill tillåta kvinnomisshandel

Vänsterpartist vill tillåta kvinnomisshandel

En nämndeman från Vänsterpartiet i Göteborgs tingsrätt har författat flera religionsideologiska texter som sedan har publicerats på moskéers och islamistiska föreningars hemsidor. Det skriver Doku.

Annons

Den vänsterpartistiske nämndemannen beskriver i sina texter hur en man skall tillåtas slå en ”upprorisk” fru. Han vill också att flickor skall täcka sig. Han försvarar också polygami – månggifte – i sina texter.

Därutöver anser han att kvinnans plats är i hemmet och att sharialagar är det mest rättvisa systemet för alla. Mannen har varit engagerad i Göteborgs moské och har bland annat varit cirkelledare för studieförbundet Ibn Rushd liksom  varit engagerad i Muslimska Brödraskapet.

Mannen har varit med om att döma i ett par fall som bland annat har rört misshandel av kvinnor i nära relationer. Vänsterpartiet i Göteborg skall nu utreda om mannen är lämplig att representera partiet.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!