Regeringen slirar om de skyhöga bränslepriserna

Regeringen slirar om de skyhöga bränslepriserna

De chockhöjda bränslepriserna i Sverige beror inte på marknadskrafterna, som ansvarig minister Anders Ygeman (S) försöker lura i oss. De beror på regeringens skatter. Omvärldens bensin- och dieselpriser ligger 15-20 procent under de svenska.

Annons

Thomas Morell (SD) sitter i riksdagen och är trafikpolitisk talesperson för partiet. Han konstaterar att situationen är ohållbar för dem som bor på landet. Inte minst för dem som driver verksamhet där. Lantbrukarnas priser rusar i höjden och konkurrenskraften urholkas snabbt.

Regeringen verkar inte vilja göra något åt problemen heller. Man skyller ifrån sig. Och det fungerar inte att tro att folk skall köpa elbilar på landet. Var skall bilarna laddas? Elbilar fungerar i städer, men även de kommer att få problem när energitillgången stramas åt i takt med att kärnkraften läggs ned.

Christopher Jarnvall

Lyssna till samtalet:

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!