Socialdemokraterna till pensionärerna: ”Det kan ni fetglömma”

Socialdemokraterna till pensionärerna: ”Det kan ni fetglömma”

Socialdemokraterna gick ut med att S borde göra upp med Sverigedemokraterna om pensionerna. De är idag orimligt låga – inte minst om vi jämför med omvärlden. Men när SD hörsammade inbjudan fick de svaret: ”Det kan ni fetglömma”.

Annons

Först skickade SSU iväg en testballong, sedan gick LO-ordföranden Susanna Gideonsson ut och menade, att det vore bra om S och SD gjorde upp. Men när Jimmie Åkesson sedan bjöd in LO-basen, svarade hon  via media, att ”det kan han fetglömma”.

Jag försökte via Samtal med Samhället (Riks) få klarhet i vad S faktiskt ville, men det gick inte… Jag slussades mellan LO, regeringen och S-högkvarteret utan att bli mycket klokare. Så något klart besked i frågan har vi ännu inte kunnat se. Troligen menade S inte allvar med sin propå.

Christopher Jarnvall

Lyssna på inslaget:

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!