”Hedersproblematik” på Malmös förskolor

”Hedersproblematik” på Malmös förskolor

Malmö har stora problem med så kallade hederskultur. Det visar en undersökning som pekar ut 13 förskolor. Föräldrar pushar förskolorna så att de utövar hederskultur på barnen och skolorna reagerar inte…

Annons

Bröder är tillsagda att vakta sina systrar, föräldrar har synpunkter på hur barnen skal vara klädda, vilka de får umgås med, att flickorna inte får ligga bredvid pojkar på vilostunden, att de inte får hålla handen… Ibland tvingas små flickor att gå i heltäckande klädsel när det är varmt.

Förskolorna verkar heller inte göra så mycket åt problemen. Förskolorna säger att det är ”oroande” och att de behöver veta vad som händer för att kunna ”förbättra” förskolorna. Problemen är också svåra att komma åt, eftersom det är lätt att bli anmäld för diskriminering.

Christopher Jarnvall

Lyssna till samtalet:

 

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!