Polishus utsatt för sprängattentat

Hem Fokus Polishus utsatt för sprängattentat
Polishus utsatt för sprängattentat

Polishuset i Helsingborg har utsatts för ett sprängattentat. En sprängladdning detonerade vid polishusets entré och orsakade materiella skador både på polishuset och intilliggande byggnader. Polisen betecknar attentatet som ett ”angrepp på rättsväsendet” och en ”extraordinär händelse”.

Annons

Bomben briserade strax efter midnatt natten mellan tisdagen den 17 och onsdagen den 18 oktober. Explosionen hördes över stora delar över Helsingborg. Polishusets entré totalförstördes medan det uppstod skador på polishusets nedersta våning samt på intilliggande fastigheter. Räddningstjänst och bombgrupp fick kallas till platsen.

Polishuset kommer delvis att tvingas hålla stängt efter attentatet, bland annat är passexpeditionen stängd tillsvidare medan ett mobilt poliskontor har placerats i polishusets närhet för att kunna hantera polisanmälningar.

Polisen klassar attentatet som en ”särskild händelse” och har gått in i stabsläge för att kunna genomföra de insatser man anser kommer att krävas.

” – En attack mot polisen är inte bara en attack mot samhället utan en attack mot alla människors säkerhet eftersom de är dem vi finns till för att skydda. Det är mycket allvarligt” skriver Rikspolischef Dan Eliasson på Polisens hemsida. Eliasson fortsätter ” – När en sådan här händelse sker, ökar vi våra ansträngningar ännu mer och satsar ytterligare mer resurser mot den här typen av brottslighet. Våra kollegor i region Syd kommer att få all hjälp som behövs för att skydda våra medarbetare och klara upp det här grova brottet. Ingen ska tveka om polisens avsikter i detta hänseende.”

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!