Frankrike blir Europas Libanon

Hem Fokus Frankrike blir Europas Libanon
Frankrike blir Europas Libanon

Fransmannen Alexandre Mendes skildrar i sin nya bok ’Partition’ hur Frankrike om tio, tjugo år kommer att ha blivit Europas Libanon. Integrationen har misslyckats, muslimerna dominerar i vissa stadsdelar – kanske i hela städer – där deras lagar gäller och den franska republiken har retirerat.

Annons

Detta är i grunden resultatet av den franska kolonialismen, som sträckte sig över stora delar av Nordafrika och Mellanöstern. Utvecklingen mot muslimska samhällen startade långt tidigare här än i andra europeiska länder.

Mendes konstaterar att det är för sent att integrera människor. Om det ens någonsin har varit möjligt. Det finns inget intresse längre. Det finns ingen återvändo.

Mendes tidigare bok ’Jihadist France’ handlade om terrorismen. Denna bok handlar om islamiseringen av delar av de grundläggande samhällsfunktionerna. Och, menar Mendes, detta har skett med de franska regeringarnas goda minne, i samarbete och dialog med muslimska företrädare.

Han pekar också på att det faktiskt är samarbetet med just radikala grupper som har givit en grogrund för terrorismen i Frankrike. Det går ju heller inte, menar Mendes, att skicka iväg extremisterna. De är fransmän, födda och uppvuxna i Frankrike.

Frankrike är mest påverkat i detta hänseende, men länder som Storbritannien och Tyskland har liknande problem. Andra följer också i spåren.

Christopher Jarnvall

https://www.rt.com/news/406740-islamization-france-integration-migrants/

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!